Kikärtsbiffar

publicerat i Lunch och middag;
 
Till ca 10-12 biffar behövs:
500 g potatis (cirka 5 normalstora potatisar)
800 g kikärtor (finns på 400 grams burkar)
10 finhackade soltorkade tomater
1 finhackad rödlök eller gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Svartpeppar och salt efter smak
Smör (och ev 2 msk rapsolja om man vill) till stekning
2 ägg
Vetefritt ströbröd
Till såsen behövs:
2 dl turkisk yoghurt
100 g fetaost
2 tsk färsk mynta (torkad fungerar också)
 
Gör så här:
Skala och koka potatisen. Låt svalna och hacka i mindre bitar. Häll kikärtorna i en skål och hacka även dessa i mindre bitar alternativt behåll hela kikärtor. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, finhackade soltorkade tomater, salt och peppar. Rör ner den avsvalnade potatisen samt till sist äggen och rör ihop allt. Forma biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i cirka 10 minuter i stekpanna med smör (och ev. olja). Strö mynta över biffarna. Blanda ihop ingridienserna till såsen och strö mynta över.
Strö lite mynta över biffarna (saknas på bilden tyvärr) och servera med såsen, tomater och ett mjukt vetefritt bröd.
 
Länk till grundrecept: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/k/kikaertsbiffar/