
4-5 portioner eller ca 8-10 biffar ger detta recept
500-600 g morötter
Champinjoner
2-3 ägg
Ca 1/2 dl glutenfritt mjöl
Riven ost
Glutenfritt ströbröd
Salt, peppar
Riven ost
Glutenfritt ströbröd
Så här gör man:
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv morötterna grovt, tillsätt några matskedar vatten och stek dem i smör tills de blir mjuka (5-10 min).
Hacka svampen och stek den i smör.
Vispa under tiden ihop äggen.
Blanda svampen och morotshacket i en skål och tillsätt mjölet, kryddorna och osten och slutligen äggblandningen. Med detta recept blir smeten ganska lös och jag klickade därför ut biffar på ett bakplåtspapper (med lite ströbröd på) och strödde sedan över ströbröd på toppen av biffarna. Grädda 20 min mitt i ugnen och vänd biffarna efter halva tiden.
Servera med potatismos och bearnaisesås.