

Till en sockerkaka behöver du:
3 ägg
1.5 dl strösocker till kakan och några matskedar till bären
3 dl Semper Mix (innehåller vetestärkelse)
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1/2 dl vatten
1-2 dl färska/tinade blåbär eller hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker.
Smält smöret och häll det i bunken.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten.
Tillsätt vattnet och rör om.
Smörj en bakform och använd mjöl istället för ströbröd.
Grädda ca 5-10 minuter tills kakan stelnar på ytan och ta sedan ut den och fördela bären över (blanda socker i bären om du önskar så). Sätt in kakan i ugnen och grädda klart den till den är torr inuti. Total gräddningstid ca 30-40 minuter. Servera med vaniljsås.
