
Till ett formbröd behöver du:
30-40 g smör
2 dl mjölk och 2 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 msk sirap
Drygt 7 dl glutenfritt mjöl (jag tog Finax, den röda, obs innehåller vetestärkelse)
25 g jäst
Ca 1/4 dl Fibrex
salt
Gör så här:
Smält smöret och häll i vätskan och värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen med lite av degvätskan och blanda sedan ihop. Tillsätt fiberhusk och Fibrex och låt allt svälla i max 10 minuter. Rör ner mjöl, sirap och salt och blanda ihop. Häll degen i en smord avlång form och strö lite mjöl på toppen och platta sedan till degen så att den fördelas jämnt i formen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt degen jäsa i 30 minuter. Grädda brödet i 25 minuter i mitten av ugnen. När brödet har svalnat kan det skäras i skivor och styckfrysas.
