Glutenfri pizzadeg

publicerat i Lunch och middag;
 
 
 
 
 
Detta behövs till degen:
25 gram jäst
25-50 g smör
1 tsk salt
1tsk strösocker 
7 dl glutenfri mjölmix (Finax)
3 dl ljummet vatten (fingervarmt)
 
Gör så här:
smält smör och häll i vatten och värm till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt salt och socker.  Mjölet vispas ned  lite i taget med elvisp. Fortsätt vispa i 5 minuter tills smeten tjocknar något. 
 
Bred ut tre  runda, tunna pizzabottnar på tre bakplåtspapper.
 
 
Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på grader. 
 
Nagga ev bottnarna innan de gräddas. Grädda 7 min.
 
Fyll bottnarna med valfri fyllning och grädda i 250 grader tills osten smält. 
 
Grundrecept 
 
 http://se.finax.com/recipe/sahar-lyckas-du-med-glutenfri-pizzadeg/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :