
Bröd för den som vill undvika vanligt vetemjöl.
Du behöver:
3 dl havregryn (Semper)
5 dl Semper Fin mix
50 g jäst
3-4 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
25 g smör
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt vattnet och rör om tills det är ljummet (fingervarmt). Rör ut jästen med lite av degspadet och blanda ihop. Tillsätt salt, havregryn och nästan allt mjöl. Arbeta ihop degen med slev eller degkrokar.Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Rör om i degen och klicka ut 10-14 tekakor på plåt med bakplåtspapper. Platta ut med mjölad hand. Degen ska vara ganska lös. Pricka varje tekaka med en gaffel.

Jäs tekakorna i 30 minuter.
Grädda plåten i mitten av ugnen i cirka 7 minuter.
Tekakorna kan frysas.