Biskvier (vete- och glutenfria)

publicerat i Fikabröd;
 
Jag gjorde 2 sorters biskvier, med vit choklad samt mörk choklad.  Detta recept ger ca  15 st av varje sort.
 
Bottnar:
300 gram mandelmassa
1-2 äggvitor 
 
Citron- och chokladsmörkräm till biskvi med vit chokladtopping:
50 g rumsvarmt smör
0.75 dl florsocker
1 msk rivet citronskal
1 msk pressad citron
25 g smält mörk choklad
+
75 g vit choklad till topping
 
Chokladsmörkräm till biskvi med mörk chokladtopping:
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl florsocker
50 g smält mörk choklad
+
75 g mörk choklad till topping
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med äggvitan.
Klicka ut ca 30 platta kakor på bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till fyllningarna och bred över kakorna.  Kyl kakorna i frysen i 15 minuter.
Smält chokladen på låg värme, gärna i en panna som inte är alltför vid då kakorna ska doppas i chokladen.
Doppa kakorna i den smälta chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper i kylen. 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :