
4 dl vatten
1 -2 msk fiberhusk
3 dl havregryn (ren havre)
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1/2 dl rapsolja
5 dl (180 g) glutenfritt havremjöl
1/2-1dl russin (om man gillar det förstås)
Sesamfrön eller pumpafrön
Smula ner jästen i en bunke och sätt redan nu till sirapen så löser sig jästen snabbt efter omrörning.
Värm vatten till 37 grader och häll över jästblandningen. Tillsätt fiberhusk och havregryn. Blanda. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Degen ska vara kladdig och ganska fast.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Dela degen i 10-15 bitar och forma runda kakor/bullar på en plåt med bakplåtspapper. Häll på sesamfrön. Platta till dem lite.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Går bra att frysa.
https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-havrefrallor/