Havrebröd -glutenfritt

publicerat i Allmänt, Matbröd;
Detta jättegoda bröd hittade jag receptet till på nätet. Har modifierat det lite så mjölet är enbart havre.
50 g jäst

4 dl vatten

1 -2 msk fiberhusk

3 dl havregryn (ren havre)

1 tsk salt

2 msk ljus sirap

1/2 dl rapsolja

5 dl (180 g) glutenfritt havremjöl

1/2-1dl russin (om man gillar det förstås)

Sesamfrön eller pumpafrön

Smula ner jästen i en bunke och sätt redan nu till sirapen så löser sig jästen snabbt efter omrörning.

Värm vatten till 37 grader och häll över jästblandningen. Tillsätt  fiberhusk och havregryn. Blanda. Låt svälla i 10 minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Degen ska vara kladdig och ganska fast.

Låt jäsa i ca 30 minuter.

Dela degen i 10-15 bitar och forma runda kakor/bullar på en plåt med bakplåtspapper. Häll på sesamfrön. Platta till dem lite. 

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Går bra att frysa.

Originalrecept
https://glutenfriagodsaker.aretrunt.se/glutenfria-havrefrallor/

Kommentera inlägget här :