Glutenfritt havreknäcke

publicerat i Allmänt, Matbröd;
Här kommer recept på ett enkelt och supergott bröd! Inspiration fick jag här: www.healthcreator.se/glutenfritt-havreknacke/
Ingridienser:
3-4 dl glutenfria havregryn 
0,5 - 1 dl pumpafrön
0,5 - 1 dl sesamfrön skalade 
2-3 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
3-4 dl vatten
0,5 dl olivolja 
Sätt ugnen på 150 grader (ok med lite högre temperatur, brödet blir krispigare bara). Blanda allt i en skål.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och 
lägg smeten på bakplåtspapperet. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen. Platta ut degen/kavla till en jämn platta. Dra bort översta bakplåtspapperet. 
Skär valfritt stora rutmönster med en kniv.
Grädda ca 40 min - en timme. 
Ta ut och dela i bitar. Grädda ev en stund till på låg värme (50 grader)om  du vill ha ett krispigare bröd. Servera med smör och ost eller tex jordnötssmör.
 

Kommentera inlägget här :