Gluten- och mjölkfri potatislimpa

publicerat i Allmänt, Matbröd;
Här kommer ett superenkelt och gott recept för dig som vill undvika mjölk och gluten.
Ingridienser: 

6.5 dl havremjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl sojayoghurt tex alpro
2 normalstora rivna potatisar

Så här gör du: 

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en skål.

Vispa äggen.

Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, yoghurt och riven potatis

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Garnera med lite havregryn på toppen (saknas på bilden dock)

Grädda limpan längst ner i ugnen ca 50 min. Kan frysas.   

Grundreceptet är hämtat här http://lindasbakskola.se/2017/01/10/nyttig-potatislimpa-utan-vetemjol/

 

 

Kommentera inlägget här :