Våfflor (gluten- och mjölkfria)

publicerat i Allmänt, Fikabröd, Frukost och mellanmål, Lunch och middag;
De här våfflorna blev jättegoda, som "vanliga" våfflor helt enkelt.
Har använt Finax mjölmix (den röda som innehåller vetestärkelse). Det går säkert bra att använda något annat glutenfritt mjöl utan vetestärkelse.
 
Detta recept baseras på Finax grundrecept, men istället för vanligt mjölk har jag använt havremjölk. 
  • 100 g smör
  • 4,5 dl havremjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 4,5 dl Finax glutenfri mjölmix
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 ägg

Smör till att smörja våffeljärnet.

  • Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt svalna lite
  • Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
  • Tillsätt salt och socker. Vispa till en jämn smet som får stå och svälla  i 5-10 minuter.
  • Pensla våffeljärnet med smör mellan varje våffla. Våffeljärnet ska vara riktigt varmt. Det tar lite längre att grädda varje våffla än en "vanlig" våffla men de blir riktigt goda. 
  • Eftersom vi gjorde dubbel sats så tog havremjölken slut, vi tog då lite vatten istället och det gick bra.

 

Kommentera inlägget här :