Vete- och glutenfritt rostbröd

publicerat i Matbröd;
För den som inte äter strikt lchf men vill undvika vete, kan brödet kanske vara ett alternativ till roströd (beroende på hur tjocka brödskivor man skär blir det ca 30-40 kolhydrater per skiva).
 
Du behöver:
1 paket Semper Fin Mix 500 gram (utan vetestärkelse)
4 dl vatten
50 gram smör
50 gram jäst
1/2 tsk salt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och smält smöret i det ljumma vattnet.
Smula ner jästen i vattnet. Enklast är dock att lösa upp jästen i lite varmt vatten på sidan om. Fördela jästen i vattnet. Häll i mjölet och saltet och rör om.
 
Smörj en avlång form (ca 1 1/2 dl). Häll smeten i formen och låt degen jäsa  i 30 minuter.Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. 
 
Godast nybakat men även perfekt att rosta som frukostbröd. Brödet kan skäras i skivor och styckfrysas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :