Glutenfri lasagne extra krämig

publicerat i Lunch och middag;
Detta är ett recept utan den traditionella belchamelsåsen. Till 4 personer behövs:
400-500 g köttfärs
1 liten vitlöksklyfta
1 morot (riven/finhackad)
salt, svartpeppar, lökkrydda, oregano
1/2 buljongtärning (tex Bong)
1 burk krossade tomater och minst lika mycket vatten
Tomatpure
Glutenfria lasagneplattor 
Créme fraiche och/eller turkisk yoghurt ca 
Chilisås 3-4 matskedar eller efter smak
Riven ost
Gör så här:
Stek köttfärsen och tillsätt sedan tomatkross, tomatpuré, kryddor, buljong, chilisås. vatten och riven morot. Låt allt puttra i ca 10-15 min. Tillsätt eventuellt mer vatten.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten ugnsform. Bred ut en fjärdedel av köttfärssåsen och lägg på ett lager plattor. Klicka därefter på créme fraiche och strö på riven ost och köttfärssås, plattor etc. Upprepa ytterligare ett varv och avsluta med köttfärs och ost. Klä formen med folie och grädda 30 minuter. Därefter gräddas lasagnen utan folie i ca 20 minuter eller tills den är klar.
Inspiration till receptet hittade jag på denna sida:
http://martenssonskok.blogspot.se/2013/01/jamie-olivers-lasagne-en-hit.html?m=1
 
 

Kommentera inlägget här :